Grad Dubrovnik

Dubrovnik je jedan od najljepših i najpoznatijih gradova u Hrvatskoj, smješten na samom jugu Dalmacije, na obali Jadranskog mora. 

Grad se nalazi na jednom od najljepših dijelova hrvatske obale, okružen impresivnim planinama, kristalno čistim morem i slikovitim otočićima. 

Dubrovnik ima dugu i bogatu povijest koja seže sve do 7. stoljeća, a grad je poznat po svojoj dobro očuvanoj povijesnoj jezgri koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Dubrovnik je poznat kao "biser Jadrana" zbog svoje ljepote i fascinantne arhitekture. 

Stari grad Dubrovnik je najpoznatiji dio grada, a sastoji se od zidina oko starog grada, koji su dugi preko 2 kilometra, te brojnih crkvi, muzeja, palača i drugih znamenitosti. 


Povijesna jezgra Dubrovnika odiše srednjovjekovnim šarmom, s brojnim uskim uličicama, mramornim trgovima i prekrasnom arhitekturom koja seže sve do renesanse.

Dubrovnik je također poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, s mnoštvom festivala, koncerata i kulturnih događanja tijekom cijele godine. 

Grad je domaćin poznatog Dubrovačkog ljeta, jednog od najvažnijih kulturnih događaja u Hrvatskoj, a koji se održava tijekom srpnja i kolovoza. 

Dubrovačko ljeto uključuje brojne koncerte, kazališne predstave, izložbe i druge događaje.

Dubrovnik je također poznat po svojim plažama i kristalno čistom moru.

 U gradu i okolici postoje brojne plaže, od pješčanih do stjenovitih, a mnoge od njih su nagrađene plavom zastavom, simbolom kvalitete i čistoće mora. 

Dubrovnik je također popularna destinacija za ronjenje, jedrenje i druge vodene sportove.

Dubrovnik je također poznat po svojoj izvrsnoj gastronomskoj ponudi, s mnoštvom restorana koji nude tradicionalna jela dalmatinske kuhinje, ali i međunarodnu kuhinju. 

U gradu se mogu pronaći brojni restorani, kafići i barovi, a posebno popularan je kafić na Stradunu, glavnoj ulici u starom gradu.

Ukratko, Dubrovnik je prekrasan grad s bogatom poviješću, kulturom i gastronomskom ponudom te je savršena destinacija za putovanja tijekom cijele godine. 

Grad privlači posjetitelje iz cijelog svijeta zbog svoje fascinantne arhitekture, prekrasnih plaža, kristalno čistog mora i izvrsne hrane. U gradu se nalaze brojne znamenitosti poput crkava, muzeja, palača i drugih povijesnih zgrada koje svjedoče o bogatoj povijesti ovog grada. 

Dubrovnik je također poznat po svojim kulturnim događajima i festivalima, a Dubrovačko ljeto je posebno popularno. 

Grad ima izvrsnu prometnu povezanost, a posjetitelji se mogu lako kretati pješice ili gradskim prijevozom.


Uz sve to, Dubrovnik je poznat po svojoj gostoljubivosti i srdačnosti, što će sigurno učiniti boravak u ovom prekrasnom gradu nezaboravnim iskustvom.


Rezerviraj svoj izlet odmah